Weblog

Respondenten zoeken voor een online enquête

Michael Van Den Reym - 16 Mei 2014

U heeft een enquête gemaakt via onze online enquête software. Nu wil u natuurlijk dat een voldoende aantal respondenten de enquête invult zodat de steekproef groot genoeg is om de resultaten correct te analyseren 

Respondenten

Er zijn verschillende mogelijkheden om respondenten te vinden voor een online enquête:

Via e-mail

U heeft een contactlijsten met e-mails? Stuur dan zeker een e-mail uit naar uw contacten, maar hou wel rekening met de anti spam wetgeving.

Social media: Facebook, Twitter, Linkedin

Plaats een oproep op uw Facebook, Twitter of Linkedin account. Vraag ook aan anderen om uw oproep te delen. Vanuit onze applicatie kan u met één muisklik de enquête link op uw social media kanalen verspreiden.

Internetforums

U kan een bericht plaatsen op een internet forum. Er zijn forums voor moeders, voor jongeren, mensen met een bepaalde hobby (vb. fotografie), enz. Zo kan u rechtstreeks de doelgroep bevragen.

Oproep plaatsen op websites

U kan de enquête op uw eigen website plaatsen en andere websites benaderen met de vraag of ze een link naar uw enquête willen plaatsen.

Via respondentendatabase.nl

Respondentendatabase beschikt over duizenden Nederlandse respondenten waarin u een bepaalde doelgroep kan uit selecteren. U krijgt 10 respondenten gratis.

Actief op zoek gaan naar respondent via het internet en databanken

Wanneer u bijvoorbeeld bedrijven in een bepaalde regio of bepaald activiteit wil ondervragen, moet u hier in Google naar zoeken. Eventueel kan u ook een bedrijvendatabase zoals Kompass gebruiken

Adverteren via Facebook

U kan ook een Facebook-advertentie maken. Het voordeel is dat u heel gericht op woonplaats en interesses kan filteren. Het nadeel is dat u per klik betaalt en niet per ingevulde enquête. 

Tot slot: schrijf een goede inleidende tekst en maak de vragenlijst niet te lang zodat respondenten niet afhaken.


Deel op Facebook Deel op Facebook Deel op TwitterDeel op Twitter


Reacties

Reactie toevoegen
Uw naam

Uw e-mail

Uw reactie


© 2017 Enquête Maken - VDR WEB